Demonrytterne del 2

Er i stallen. Stryker forsiktig en ung svart hest over nakken. Tankene mine vandrer. Vandrer til en som har sett på meg med hatefullt blikk. En jeg vet jeg ikke liker. Rocket MacKye! Hva var det for slags stygge blikk? Hvorfor så han så stygt på meg? Hva har vel jeg gjort han? INGENTING! Jeg har ikke en gang sagt hei til han noen ganger. Jeg har ikke sett mye på han, bare merket meg at Marita er en del sammen med han. Det er alt! Jeg er irritert på hvordan Rocket oppfører seg. Han så på meg, ikke på Marita.
” Så, ja! ” hvisker jeg til hesten i det den stryker mulen over kinnet mitt.
” Martha?! ” roper en utålmodig stemme.
” Eh… JA?! ” Jeg dytter den sorte hesten rolig, men bestemt vekk. Forsiktig smyger jeg meg ut av boksen og går mot stemmen. ” Hvem er det?” spør jeg nølende.
” Der er du ja! ” Tanya smiler varmt. Det er hun som eier stall Diamond, den jeg steller i. Altså her. ” Noe imot å treningsri Gum Girl? ” spør hun og har en bekymret mine i ansiktet. Jeg ler litt. Tanken på den brune hoppen, med de litt for store ørene er bestandig like gøy.
” Gummijenten! ” jeg smiler ertende til Tanya. ” Hva slags trening skal jeg gi henne? ”
” Hva med en tur på treningsbanene?” Tanya smiler.
” Fart! ” gliser jeg. Tanya nikker.

Jeg kan ikke beskrive hvor høy Gum Girl er, men høy er hun. Hun er ei livlig brun hoppe, et bliss som strekker seg fra over venstre øye, til ut i høyre nesebor. Det ser skikkelig genialt ut. Hun er en slank frøken. Bena er lange og fra kneene og ned er de svarte. Det samme gjelder jo bakbena, at de fra hasene og ned er svarte. Gummi ( kallenavnet til Gum Girl ) har også litt for store ører til det edle hodet, men hun er bare søt. Mulen er smal og ansiktet edelt.
” Varm henne litt lett! ” Mumler Tanya og betrakter Gummi. Jeg smiler og smatter med tungen. Gummi trekker i bittet og spisser de store ørene sine. Jeg ler og står i stigbøylene. Duver til de lette stegene, mens vi flyter bortover treningsbanen.
” Er du klar for litt mer fart? ” mumler jeg og smatter litt mer med tungen. Gummi skyter fram. Hun drar ivrig i bittet. Jeg drar hard, kjemper for at hun ikke skal løpe ut med meg. ” PTROOOOOOO! ” roper jeg nesten.
” La henne løpe! ” kommer det fra Tanya, som holder tommelen opp for oss. Jeg sukker og står i stigbøylene, mens jeg passer på å holde hendene rett og ikke forstyrre hoppen.
” GO Gum! ” hvisker jeg og pumper med overkroppen min i takt med hestens lange steg. Jeg merker at stegene blir lengere. Jeg kryper sammen på hestens rygg, for ikke at lufttrykket skal ta meg.
” Ta det litt piano nå! ” roper Tanya. Det er så vidt jeg kan høre henne. Det eneste jeg hører er hovene som treffer bakken et sekund, før de er i luften igjen, taktiske steg. Mitt hjerte som dunker i takt med hestens lange steg. Jeg trekker i tøylene. Reiser meg litt opp, drar i tøylene.
” PTROOOOOOOOOOOOOO, GUM! PTROOOOOOOOOO! ” beroliger jeg hesten. Gummi slakker lydig ned til skritt, men jeg merker at hun ikke er ferdig. Hun ønsker mer fart. ” Snart ” kurrer jeg. Vi har jo bare pause nå. Jeg stryker henne over den svette halsen. Pusten er en sky rundt neseborene. Jeg ser mot Tanya. Hun smiler bredt og holder tommelen opp. Jeg gir Gummi litt lenger tøyler. Vi skal skritte to minutter før vi skal ta en runde på full speed.

Naomi tar et bestemt tak i hodelaget på Gummi. Hun drar hoppen inn i startboksen.
” Hun ser skikkelig fresh ut! ” smiler den gamle jockeyen. Naomi kom til stall Diamond for noen måneder siden. Hun hadde vært i en ulykke med hesten sin. Hun slapp unna ulykken, så vidt med livet i behold, mens hesten ble løpt ned. Den ble løpt i hjel. Jeg fikk ennå grusomme bilder i hodet mitt hver gang jeg tenkte på den stakkars hesten som falt, Naomi som ble slynget over nakken, og hester som forsøkte hoppe over hesten på bakken. Hover som slo i den, og nådestøtet, en ung hest som tok sats litt for tidlig og Naomis hest som forsøkte reise seg. Da hadde den unge hestens ben slått rett inni Naomis hest sitt hode, nakken hadde blitt knekt. Den unge hesten i luften hadde falt og landet oppå Naomi.
” Hun er Fresh! ” lo jeg. Naomi klatret over i den andre boksen.
” De er klar! ” ropte den gamle jockeyen.
Tanya nikket.
Jeg kroket meg sammen.
Stillhet. Masse stillhet.
I neste sekund…

Mysterygirl   Nordland

 

    Eowyn262
Oj! O.o
Så synd med den hesten som ble løpt ned :'''( Det var skikkelig bra beskrevet dette her^^
Gleder meg til det kommer mer! :D
Har ikke noe konstruktivt å komme med, elsker dette <33 :D
Stoooooooor stemme og klem fra Therese ^^ <33

17/03/2009 18:28

 
    bettia
Martha... det der er ikke lov! du skriver så utrolig bra! og skildringene dine er så levende! du er kjempeflink!;-) det var litt trist at hesten ble løpt ned, menmen... bra skrevet var det uansett!!
;-) navnene i serien er så fine, de gir sjel til sine eiere.;-) (altså de virker så ekte..!)

STOOOOOOOOOOOR stemme og klem!<333

18/03/2009 22:36

 
    mrs. Twilight
dette er good stuff! (Y)
skaaaal lese meir, JEPP!!

20/05/2009 18:48

 
    Gi tilbakemelding:

  Du må lese reglene hvis du er ny på Skrivebua.
Kommentarer som kan virke sårende vil bli slettet.
Det samme gjelder førstekommentarer på egen tekst
som ikke er helt nødvendig.

Husk at vi er her for å bli oppmuntret til å skrive.
Du må være registrert bruker og innlogget for å gi tilbakemelding.