Demonrytterne del 4

Jeg stirrer målløst etter Gummi. Det ser ut som om at noen sitter på ryggen hennes. Drar i tøylene. Jeg stirrer hardt mot skikkelsen. Ei jente? Nei er det, det? Jo! Håret. Håret har lilla skjær i seg, det er langt og flagrer rundt skuldrene. Hun drar i tøylene.
” Rolig hesten, demonen.. ” hører jeg jenten si. Demonen? Demonen? Demonen? Hjerte hamrer vilt i brystet mitt. Jeg nistirrer mot Gummi og rytteren. Hun forsøkte roe ned hoppen. Men det ville ikke hjelpe. For der kom plutselig den sorte hesten til syne igjen. Den og den mørke rytteren. Jenten med det mørke håret med lilla i snur seg og stirrer bak. Hun hopper av Gummi. ” Løp! ” hyler hun. Gummi galopperer uten å nøle. Den sorte hesten og rytteren forsvinner, det gjør også jenten. Hvem var den mørke rytteren og hesten? Hvem var jenten? Hvordan hadde hun kommet seg opp på Gum Girl? Tankene mine vandret deretter til gutten med det blonde håret og de blå øynene. Hvem var han? Hvorfor reddet han meg? Hva ville skjedd om ikke han kom? Hva om….?

Lenger kom jeg ikke i tankene mine. Et høyt hyl flerret luften. Jeg stivnet og vendte meg mot lyden. Gummi sparker vilt etter noe. noe usynelig. Tøylene flyr over hodet hennes. De fyr i en fin bue.
” Gummi! ” hører jeg Naomi si, men hesten hører ikke etter. Hun gjør et nytt spark og setter av gårde igjen. Som i sakte film beveger hesten seg. Øynene lyser i redsel, store og runde, det hvite kan sees i dem. Den vanligvis så normalt brune pelsen er svart og skummer av svette. Halen er høyt hevet og manen flagrer. Stigbøylene henger løst og slår i sidene hennes. Jeg stirrer på den paniske hesten. Stegene er lange. Tøylene slår faretruende nær bena. Hadde ikke salen eller utstyret vært på Gum Girl, hadde det der vært et perfekt bilde å en hest. Hun galopperte i sakte film. Jeg så løkken på tøylene. Foten som kom nærmere og nærmere.
” GUM GIRL, STANS! ” skrek jeg. Så gikk alt fort. Hoppen hektet foten i tøylen. Hun fikk et rykk i munnen. Hodet ble dratt ned mot bakke. For tøylene var hektet i bittet. Så gikk det i sakte film igjen. Benet som fikk et rykk og rykket hesten ut av balanse. Den store kroppen som gikk i bakken og et høyt hyl i smerte fra hesten. Et virval av sand virvlet opp. Jeg kunne ikke se noe.

Jeg røsket salen av hesten. Gum Girl lå pesende på bakken. Tårene sved i øynene mine. Naomi sto og hikstet etter luft og så kvalm ut. Jeg er sikker på at dette vekket minnene fra hennes fortid. Jeg hev salen av og knelte med Gummis hode. Hoppen så på meg med øyne uten livdsgnist i. Blod rant ut av munnen. Den ene forfoten var fylt ( det vil si hoven ) under belegget kom det blod fram. Jeg skalv.
” Du vil overleve! ” hvisket jeg. Selv om jeg visste at det ikke var sant. Forsiktig løsnet jeg spennene på hodelaget til hoppen og forsiktig tok jeg et blodig bitt ut av munnen dens.
” Dyrlegen kommer! ” hvisket Tanya og la en hånd på skulderen min. jeg vendte hodet vekk fra Gummi. Tanyas grønne øyne var rødhovne og tårer trillet nedover kinnet hennes. ” De vil gjøre det fort og skånsomt, hun vil ikke lide lenge! ” dette fikk meg til å bryte ut i kraftig gråt. Jeg vendte hodet mot Gummi.
” Nei! ” hikstet jeg og strøk hoppen over halsen. Gummi lukket øynene og sukket. Jeg fjernet hånden min et øyeblikk og så meg rundt. ” Så du den svarte hesten og rytteren? ” mumlet jeg stille. Jeg merket at Tanya stivnet.
” Nei! ” sa hun misstenksomt. ” Du var den eneste! ” mumlet hun.
” Var hun det? ” brøt Naomi inn. Stemmen hennes var nervøs. Jeg snudde meg og stirret på den gamle jockeyen. Hun flakket nervøst med øynene.
” Ikke det! Det finnes ikke! ” mumlet Tanya og sendte Naomi et strengt blikk. Naomi lo nervøst og rygget vekk.
” Naive Tanya… du vet ikke hva som skjuler seg i verden! ” sa hun kaldt. Jeg så nervøst på dem. Jeg hadde egentlig ingen grunn til å blande meg. Så dermed la jeg hånden på Gum Girl sin hals.

Jeg red i et vilt mørke. Stegene var lange og raske. Hjerte dunket hardt og vilt i brystet mitt. Jeg klamret meg til hestens man. Kastet et blikk bakover. En mørk rytter kom galopperende etter. Kom galopperende på en sort hest.
” Du kan ikke vinne skjebnens konkurranse! ” ropte rytteren og ba hesten sin øke.


Jeg fjernet hånden fra Gum Girls hals. Jeg skalv.
” Kanskje du burde gå å stelle med Pride! ” mumlet Tanya. Jeg så på henne.
” NEI! ” jeg ristet på hodet. Jeg kunne ikke gå fra Gum Girl. Det var jo min feil at hun lå her nå. Det var min feil at hoppen holdt på å dø. Tårer strømmer nedover kinnene mine. ” Åh, Gummi! ” snufser jeg. Jeg lener meg fram og borrer ansiktet inn i hoppens våte man.

Noen legger hånden på skulderen min. Jeg vender på hodet og ser opp. ei jente med lillae øyne ser på meg. Håret har et lilleskjær i seg og er mørkt. Ansiktet er ovalt og pent formet. Kinnbeina er høye og huden stram og belk i ansiktet. Blikket er trist.
” Jeg klarte ikke stanse henne! ” hvisker jenten sørgmodig.
” Hvem er du? ” mumler jeg til svar. Jenten svarer ikke. Hun stirrer på Gum Girl. Forsiktig stryker hun hoppen med en blek hånd og mumler noen ord jeg ikke kan forstå. Så snur hun seg og for jeg rekker å registrere noe forsvinner hun. Jeg vender ansiktet tilbake til Gummi. Gisper etter luft.

Mysterygirl   Nordland

 

    Eowyn262
Åh!!! O.o
Stakkars Gummi!!! Håper hesten overlever^^
Det var skikkelig spennende å lese om de folka som dukka opp, og så forsvant de igjen. Det var så mystisk egentlig, men du er jo god til å skrive mystisk Mystery xD
Lurer på hvem hun jenta er... Håper det er en goodguy og ikke en badguy^^
Vel, dette er en serie jeg bare MÅ følge med på^^ Håper det kommer ut mer snart, for jeg DØR etter å lese hva som skjer med Gummi^^
Stoooor stemme og klem fra Therese ^^ <33

19/03/2009 16:52

 
    bettia
fANTASTISK!!!
denne serien rett og slett ruler! du skriver så utrolig levende, og det er kjempelett å se for seg absolutt alt som skjer!! synes oppriktig synd i Gummi, jeg!! og som Therese sa, så var det på en måte mystisk skrevet. men mystisk på en utrolig måte, selvsagt!!;-)

vet ikke hva jeg skal si jeg, er litt målløs akkurat nå! men jeg ser stemmeknappen, og skynder meg bort til den...;-)

STOOOR klem<333

19/03/2009 22:31

 
    Gi tilbakemelding:

  Du må lese reglene hvis du er ny på Skrivebua.
Kommentarer som kan virke sårende vil bli slettet.
Det samme gjelder førstekommentarer på egen tekst
som ikke er helt nødvendig.

Husk at vi er her for å bli oppmuntret til å skrive.
Du må være registrert bruker og innlogget for å gi tilbakemelding.