Demonrytterne del 5

Øynene har fått igjen en svak livdsglans. Jeg smiler og stryker Gummi over halsen. Hoppen ser på meg med øyne som skjuler noe. Hun slår ørene fram og tilbake. Trekker pusten dypt og kommer med et langt sukk.

” Gum?! ” jeg stirrer på hoppen. Hun løfter hodet og ser på meg. Blodet strømmer ut av munnen hennes. Jeg ser inn i øynene. Jeg ser sjelen. Jeg ser noe speile seg i øynene hennes. Noe hun må fortelle meg. Et lavt vrinsk kommer fra dypt nede i halsen og dette får hesten til å hoste. Hun hoster blod ut av munnen. Jeg blir kvalm. Jeg ser i øynene til hesten at den lider. Forsiktig uten å vite hvorfor legger jeg hånden midt på hestens neserygg og stryker henne over det skjeve blesset. En varme går igjennom hånden min. Gummi begynner å skjelve. En grusom kulde springer brått fram i hesten. Øynene  lukker seg. Pusten kommer i et kort gisp og hodet faller i bakken. Flankene hever og senker seg en siste gang. Jeg ser livet begynne å renne ut av hoppen. Hun åpner brått øynene og ser på meg.

Følg etter meg! ” sier en stemme inne i hodet mitt. Hoppen trekker sitt siste sukk og kroppen stivner. Livet renner ut av henne. Tårene begynner å strømme nedover kinnene mine.

” JEG HAR DREPT GUMMI! ” hyler jeg fortvilet.

 

Brått stryker en kald mule meg over kinnet. Jeg vet det er en mule. Jeg hikster men snur på hodet. Gummi står over meg. De mørke øynene ser ikke triste ut lenger. Hun humrer svakt til meg.

” Gummi?! ” spør jeg overrasket.

Vennen min! ” sier en stemme i hodet mitt. Jeg stirrer vantro på hesten.

” Hun er død! ” mumler Tanya og ser trist ut.

” Kom! ” sier stemmen i hodet mitt. Gummi snur seg og begynner å gå. Jeg vil følge etter henne, men vil ikke. Bena mine vil etter hoppen. Så uten at hjernen sier noe, reiser jeg meg og begynner å gå hypnotisert etter hesten.

 

Vi går videre og videre. Vi går vekk fra Gummis livløse kropp. Hun ser ofte bakover, som om at hun forsikret seg om at jeg kommer etter. Jeg går etter henne. Vekk fra treningsbanen. Vi går mot skogen. Brått stanser hesten. Jeg stanser, men den vrinsker meg til seg. Jeg går forsiktig fram og oppdager en flekk uten gress på bakken.  Hoppen ser på flekken og en sår lyd kom fra henne. Jeg bøyer meg ned og studerer bakken.

 

Gum Girl er bare den første av mange som vil forsvinne før neste…………. ” Resten forsto jeg ikke. Eller noe var strøket over. Jeg ser lenger ned. ” …Martha Susann… ! ” hjertet mitt hopper over et slag. Jeg forsøker å se hva som står, men klarer ikke forstå. Eller et ord til forsto jeg. ” …Mystery… ! ”

 

**

 

Jeg setter meg i sofaen hjemme. Mamma ser på meg.

” Går det bra? ” spør hun stille. Jeg stirrer bare tomt framfor meg.

” Hvorfor skulle det ikke gå bra? ” glefser jeg til svar. Fortsatt stirret jeg tomt rett fram.

” Glefs ikke til svar! ” mumler mamma stille og jeg følte blikket hennes på meg. ” Forresten, Rocket MacKye kommer en tur hit i dag! ”

” Rocket?! ” gisper jeg og svelget noe av spyttet mitt. Dette gjør at jeg får et kraftig hosteanfall. Mamma ser på meg mens jeg hoster.

” Går det bra? ” spør hun stille. Jeg smilte falskt.

” Selvsagt! Hvorfor skulle det ikke gå bra med meg? ” ler jeg. En stygg og falsk latter som får mamma til å rynke brynene. Hun rister på hodet og reiser seg.

” Vel… Jeg går på kjøkkenet en tur! ” sier hun og gransket meg.

” Ok, trenger du hjelp til noe? ” spør jeg og tenker at mamma sikkert ville lage mat og gjøre ting spesielt til Marita og Rocket kom.

” Neh… ” svarer hun og begynte å gå. ” Tror ikke Gummis død har gått opp for henne ennå! ” mumler hun. I det mamma sier det, begynner tårene å strømme nedover kinnene mine. Gummi er død, og det er min skyld! Bare min skyld! Jeg er en hestemorder!

Mysterygirl   Nordland

 

    Eowyn262
O.o
Stakkars Martha som tror hun er en hestemorder! Det var jo ikke hennes feil at de tingene skjedde. Hun og Gummi var simpelthen på feil sted til feil tid, vil nå jeg si...
Skikkelig trist at Gummi døde *snufs* :''''( Den hesten var spesiell på en litt underlig måte, føler jeg. Kanskje den kommer tilbake i historien som et gjenferd? Håper det egentlig xD

Du skriver, som vanlig, levende, detaljert og veldig vakkert. Med en gang jeg starter å lese er som fanget i en annen dimensjon hvor tid og rom ikke eksisterer, bare denne utrolig gode fortellinga^^

Beskrivelsene dine er så utrolig vakre, i hvert fall av hestene. Når jeg leser de historiene dine som handler om hester skulle jeg ønske jeg var en hestejente, men det er jeg ikke og det er egentlig litt trist når jeg tenker over det.. hm...

Vel, jeg skal ikke begynne å gå helt av sporet xD Jeg stemmer ;)
Stooooooooooooooor klem fra Therese ^^ <33

19/03/2009 21:32

 
    Mysterygirl
det er synd i henne ja.. :S
nei, det var nok et skjebnemøte med døden.. beklager å skuffe deg Therese, men du vil nok aldri få se Gummi igjen i livet...

tusen takk for en så super og oppmuntrende kommentar ^^ jeg blir så glad av å høre slikt ^^ <3

Tusen takk, det er utrolig å eie hest, og å være hestejente, trenger du hjelp med å beskrive en hest og slikt, så stiller jeg gjerne opp ^^

Takk for stemme og kommentar ^^

Stooooooooor klem tilbake <3333333

19/03/2009 22:20

 
    bettia
neineinei, stakkars Martha!! det var så trist at Gummi døde! men utrolig bra skrevet var det nå allikevel, ;-) skildringene dine er så fantastiske, du lever deg rett og slett inn i alt du;-) kjempebra!! du fanger oppmerksomheten min, og jeg bare må lese videre. :)

stoooooor stemme og klem!!<333

19/03/2009 22:47

 
    Mysterygirl
Tusen takk Bettia ^^
denne kommentaren var så hyggelig, jeg blir så glad ^^ <3

Takk for stemme og kommentar ^^

STOOOOOOOR klem tilbake <333

19/03/2009 22:50

 
    mrs. Twilight
dette blir bare bedre og bedre!!
elsker denne serien nå, og skal lese dette ofte! eg legg deg til som venn (:

STOR ønskestemme ;]

20/05/2009 19:32

 
    Gi tilbakemelding:

  Du må lese reglene hvis du er ny på Skrivebua.
Kommentarer som kan virke sårende vil bli slettet.
Det samme gjelder førstekommentarer på egen tekst
som ikke er helt nødvendig.

Husk at vi er her for å bli oppmuntret til å skrive.
Du må være registrert bruker og innlogget for å gi tilbakemelding.