Elsker eller venn? Del 7


En gutt sto på trappen. En gutt hun kjente for godt. De brune øynene så triste på henne. Det blonde håret sto til alle kantene og var vått. Amalie så forbi det triste ansiktet og oppdaget at det hadde begynt å regne. Sakte vendte hun blikket mot gutten igjen. Daniel sto foran henne med et angrende blikk og han så ikke falsk ut lengre. Amalie kjente hjertet hoppe over et slag, og av en eller annen merkelig grunn åpnet hun døren mer og trådde et skritt til sides, slik at Daniel kunne komme inn.

Han ble bare stående stille og se på henne. Øynene videt seg ut. De var store og blanke og hun kunne kjenne hjertet smelte. Daniel var en god skuespiller, men han hadde også vært en god venne en gang. «Amalie, æ angre.» sa han med spak stemme.
«Du jor bare det ditt hjerte sa,» sa hun og følte hun var svært til givende. «kom inn.»

Daniel sitt ansiktsuttrykk tok nesten knekken på henne. Øynene og blikket fortalte at han led og at han nesten var på gråten. Daniel var nesten like høy som henne og han bøyde seg fort fram og ga henne en klem. «Æ angre, æ angre Am,» sa han skjelvende og dro henne inntil seg. Siden de var nesten like høye kunne de stå kinn imot kinn. «Æ ville ikke jør det. Hærregud ka Isabella fikk mæ til å jøre? Æ såra bestevenn min.»

Amalie trakk inn duften av Daniel og hørte på han at han mente det. Stemmen var grøtete og da han trakk seg litt unna henne, kunne hun se at han var på kanten til å gråte.
«Det e greit, Daniel,» hvisket hun og strøk vekk en tåre fra det ene kinnet hans. «Det e greit.»
Daniel ristet på hodet og så svært sårbar ut. Dette fikk Amalie til å minnes tidene da de hadde vært bestevenner og uskillelige. Hun husket hvor forelske hun hadde vært i ham, og hvor glad hun var hver gang han kysset henne. Hun visste også at Daniel var en som var dum, og tankeløs. Noen følelser satt ennå igjen i henne. Fikk henne til å grøsse.

«Kom inn Daniel,» ba hun og rygget inn. «Æ frys ute.»
«Ok.» Daniel kom nølende inn i gangen og lukket døren etter seg. Amalie gransket ham og konkluderte med at han var ganske kjekk, men ikke like kjekk som Erik.

* * *

Daniel og Amalie ble sittende og snakke en stund. Amalie syntes det var godt å kunne snakke med Daniel igjen. Han hadde gjort det slutt med Isabella og hadde angret som en hund på hvordan han hadde behandlet henne.
«Kem va han fyrn?» spurte Daniel etter en litt pinelig pause mellom dem.
Amalie blunket og så på han. Hun kunne kjenne hvordan en svak rødme bredte seg i ansiktet hennes. «Bare en go vænn.»

«Elsker?» Daniel smilte et lurt smil mot henne.
«Æ,» begynte hun og kjente varmen eksplodere i ansiktet. Blodet pumpet i årene hennes og hun ble varm innvendig hver gang hun tenkte på Erik. «trur æ like han. Ætter at du såra mæ, så e han den æ først har greid å stole på av gutta.»
Daniel nikket anerkjennende. «Skjønner. Men e han ikke før gammel?»

Amalie svarte ikke. Hun ble bare sittende og se på Daniel. Han var kjekk og nærmere henne i alderen, men likevel visste hun at hun hadde sterke følelser for Erik. Daniel lo lett og kysset henne forsiktig på nesetippen. «Æ må gå, men æ håp vi kan treffes i’jen. Det e så gått å se dæ. Føressen e det en snær fest i mårra. Kansje æ ser dæ og muli Erik dær?»
«Jah,» sa Amalie med latter i stemmen. «vi kommer.»

Daniel smilte bredt og klemte henne inntil seg. Klemmen varmet henne og hun ønsket Erik snart ville gi henne en klem. Forresten var det ikke bare en klem hun ville ha av ham. Som om at Daniel sanset følelsene hennes, kysset han henne ertende på det ene kinnet før han gikk ut i gangen, fikk på seg klærne og dro.

Mysterygirl   Nordland

 

    Crimson Dreams
... Jeg liker han ikke -.- er det bare meg? Kanskje sjarmerende nå, men jeg glemmer aldri hvor ekkel han var (*^*)

Jeg eeeelsker denne serien! Og jeg følger sultent med på fortsettelsen<3
Stemmer
Klem! :D

Crimson Dreams

04/01/2010 03:07

 
    lilly rose
Jeg liker veldig godt, serien. Men jeg føler han Daniel er påtrengede og ikke helt den type som er grei. Jeg føler på en måte han blir så ensid. Men bra skrevet.

Stemmer:)

04/01/2010 08:28

 
    bettia
Hmm...*Meg vet ikke om meg liker Daniel...*

Syns han virker grei, sånn egentlig, men sånn egentlig virker han litt rar. Weird...:P

Men jaja...Jeg liker denne serien like godt!:D Elsk på dialektene!:D

Men jeg stemmer, vettu;D

Klem^^<33
(og beklager teit kommentar;P)

06/01/2010 10:56

 
    Aorta
Uff, Daniel er tragisk. Så tragisk at det nesten ikke går an. Og Erik er ikke for gammel. Helt perfekt. Spesielt for henne:)

Aorta

07/01/2010 09:26

 
    Gi tilbakemelding:

  Du må lese reglene hvis du er ny på Skrivebua.
Kommentarer som kan virke sårende vil bli slettet.
Det samme gjelder førstekommentarer på egen tekst
som ikke er helt nødvendig.

Husk at vi er her for å bli oppmuntret til å skrive.
Du må være registrert bruker og innlogget for å gi tilbakemelding.