Sølvsjel - bursdagsgave til Eowyn262 (Prolog)

Regnet øste ned. Vinden blåste høstløv av sted. Det var skumring, og det hvilte en mystisk stemning over landskapet. I en sølepytt satt ei jente. Hun hang med hodet og klærne var bare filler på den spinkel kroppen. Øynene var grønne og rødhovne. Nesen var liten og passet til det litt avlange ansiktet hennes. Hun hadde symmetrisk ansiktsform og smale lepper, som vanligvis var krummet opp i et smil, men ikke i denne gangen. Håret var brunt og langt. Nå var det pistrete og vått. Hun satt på knær og holdt hendene i bakken. Kjempet mot kulden, men klarte ikke reise seg. Kroppen skalv og tårene hennes strømmet nedover de bleke kinnene. Hun visste hun burde kommet seg hjem, men det ville hun aldri klart. Hun var for svak og utslitt. Dessuten ville hun bare sette familien i fare ved å dra hjem.

Hendene hun støtte seg på ga etter og hun falt ned i sølepytten, og ble mer våt. Halve ansiktet lå ned i gjørmen, men hun gjorde ikke noe forsøk på å komme seg opp. Regnet øste videre ned, mens hun ble liggende der. Hun gjorde ikke antydning til motstand, eller å kjempe.

* * *

Kirkeklokken kimet. Ned en bakk kom en prest gående, bak han kom seks menn. Alle holdt i håndtakene på en hvit kiste. Bak dem kom det et følge av folk. Alle sammen var triste, og stemningen var dempet. Presten stanset ved et lite hull mellom mange kors. Han blunket og betraktet kisten, som forsiktig ble satt på den maskinens som skulle senke kisten ned i mørket. Han følte sorg for jenten som lå i den.

Alle folkene var kommet, og en salme ble sunget. Den siste salmen som skulle synges for sjelen som ikke lenger kunne leve. Jenten hadde så brått og brutalt blitt revet vekk fra livet. Hun ville ha hatt en strålende framtid. Det visste han.

Presten tok forsiktig en spade og drysset litt jord på den hvite kisten.«Til jord er du kommet,» sa han og tok litt mer jord på den. «til jord skal du bli,» atter en gang tok han litt jord på kisten. «og fra jorden skal du igjen gjenoppstå.»

Folk gråt og bar seg, mens de trakk seg unna kisten. Sakte begynte beltene å senke den hvite kisten ned i mørket. Folk ville ikke mer. De begynte å vandre opp mot kirken igjen, men en skikkelse ble stående igjen. Det var en ung gutt. Håret var mørkt, og øynene brune. Han blunket vekk noen tårer og kjempet hardt for ikke å gråte. Han visste grunnen til jentens død.
«Jeg sa du ikke kunne beskytte henne,» freste en stemme. Gutten stivnet og snudde seg. En ung dame kom gående mot ham. Øynene var mørke, håret hvitt, huden blek og leppene røde. Hun var vakker. «du gjorde en feil.»

«Nei jeg gjorde ikke det,» svarte gutten fort. Kvinnen dro på smilebåndet og viste gutten sine perfekte hvite tenner. Hjørnetenne var skarpe og så farlige ut. Hun tok et truende steg mot ham.
«Du ba henne om å flykte,» snerret hun. Før gutten rakk å reagere hadde hun løpt fram og satt sine tenner i strupen hans. Hun bet hardt og han ble slapp i armene hennes. Hun lo hult og slapp ham. «Dessverre ble ikke du drept gutt. Dessverre kommer du til å kunne leve, men jeg vet du vil leve i frykt.»

Sakte gikk hun bort til hullet og så på kisten.
«Du kommer nok aldri til å få fred. Det skal jeg sørge for.» hvisket hun og så hatefullt ned i mørket.  I dèt hun sa det gikk det en skjelving igjennom skogen. Hun smilte skadefro mot kisten. «Du slipper ikke unna. Selv ikke døden kan redde deg. Du skal få lide.»
_________________________________________________________________
Beklager denne kommer sent Therese, men bedre sent enn aldri ikke sant?
Gratulere så mye med dagen <333 (litt forsinket xD )

Mysterygirl   Nordland

 

    Eowyn262
Awww, tusen, tusen, tusen fantazillioner takk for denne fantastiske bursdagsgaven! :D <33333 Det gjør absolutt ingenting at den er litt forsinket, det var verdt ventingen for å lese dette :D

Alle beskrivelsene, alt som skjedde i denne prologen. Alt var så levende beskrevet at jeg nesten ikke kan finne ord! Du har virkelig et skrivetalent og jeg kan ikke begynne å forklare hvor mye det betyr for meg at du har skrevet noe sånt :D Du er helt utrolig, Martha! <33

Jeg må bare begynne å lese neste del med en gang :D Jeg er utrolig nysgjerrig på hva som vil skje.
Jeg lurer på hvem gutten er og hun dama. Og allermest lurer jeg på hvem som ligger i kista O.o

Dama bet gutten, så det må bety at hun er vampyr - ikke sant? Jeg digger vampyrer! :D <33

Jeg skulle ønske jeg kunne stemme flere millioner ganger på denne teksten :D
Stooooor klem fra Therese :D <3333333

01/05/2010 18:01

 
    Mysterygirl
Awww, værse god :D
Jeg er glad det ikke gjør noe, men som sagt; bedre sent enn aldri :D <3333


Jeg er glad du synes det :D For da har jeg jo gjort jobben med å få beskrivelsene levende :D
Aww, du har også et stort skrivetalent, og jeg er utrolig glad for denne kjempehyggelige søte kommentaren :D <333

Du vil jo finne ut vha som skjer når du leser ;D

Det må ikke bety at hun er vampyr ;) Hun kan være noe værre enn det også ;) <33

Hehe :D

Stooooooooooooor klem tilbake :D <33333333


01/05/2010 19:53

 
    Månestøv
Å! O.O Jeg husker jeg fulgte med på noe sånt av deg tidligere, men fikk aldri vite hva en sølvsjel var. Spørsmålet har ligget å murret i bakhodet mitt lenge, så disse delene skal jeg få lest! :)

Denne prologen var kjempebra med beskrivelser som var utrolig levende og ekte. Jeg så alt jeg leste veldig godt for meg! ;)

- Månestøv

04/05/2010 21:09

 
    Gi tilbakemelding:

  Du må lese reglene hvis du er ny på Skrivebua.
Kommentarer som kan virke sårende vil bli slettet.
Det samme gjelder førstekommentarer på egen tekst
som ikke er helt nødvendig.

Husk at vi er her for å bli oppmuntret til å skrive.
Du må være registrert bruker og innlogget for å gi tilbakemelding.