DBV teaser fra bok 3 Det siste håp

DBV
Bok 3
Det siste håp
Teaser
Tia våknet med et rykk og merket med en gang den skremmende stillheten. En stillhet som fikk henne til å grøsse.
Utenfor teltet kunne hun skimte konturene av flammene, men kunne likevel ikke høre den herlige sprakende lyden et bål kunne lage. Teltets vegger pustet inn og ut, og selv ikke det laget lyd. Vanligvis ville hun hørt det når det blåste. Hun rettet seg litt opp og så Tristan vri på seg i søvne. Munnen hans beveget seg og hun så at pannen var fuktig av svette. Likevel kunne hun ikke høre en eneste lyd.

Redselen fikk henne til å sette seg opp.
Alle andre som sov i det store teltet sov godt. De gjorde ikke noe tegn til å våkne.
Sakte vendte Tia på hodet og det hun fikk se gjorde at hun kvalte et høyt gisp.
I teltåpningen sto en skikkelse. Den hadde ryggen vendt mot henne, men den hørte ikke til her. Ikke blant disse folkene.
Tias hjerte begynte å dunke hardt i brystet hennes.

Skikkelsen var høy. I skinnet fra månen kunne Tia se langt lyst hår henge i slappe kveiler nedover en smal rygg. Øverst på hodet var håret sølvgrått og Tia ante ikke hvordan hun skulle reagere. Det som hendte virket så kjent. Som om at hun hadde drømt om det før.
Det var noe kjent med skikkelsen. Hun ville vekke Jesper og Oddbjørn, men kroppen lystret henne ikke. Hendene var som stein under den varme dynen, men likevel klarte hun å sette seg opp. Innvendig ba hun en stille bønn til Verdensåndene om at skikkelsen ikke måtte snu seg. Da ville hun komme til å dø.
Sakte beveget skikkelsen seg. Snudde seg mot henne.

Håret rammet inn et blekt ansikt med en munn med blodrøde lepper og grønne gnistrende øyne. Leppene trakk seg opp i et djevelsk smil og dette fikk Tia til å skjelve av frykt.
En drepende kulde la seg i teltet. Bålet sluknet med en gang og Tia kunne se rim på noen folk. Øynevippene og øyenbrynene var full av rim og skjegget til noen av mennene. Tia merket at pusten sto som røyk ut av munnen sin.

Tia vendte på hodet og så på Jesper. Han lå og vred på seg. ansiktet var en grimase av smerte og øyenbrynene var fulle av rim. Den bleke huden var blekere enn vanlig og leppene var begynt å bli blå. Tia kjente panikken gripe om hjertet sitt. Hendene hennes beveget seg og hun la dem om Jesper.
«Jesper, våkne!» Stemmen var hes og lav.
Jesper gjorde ikke noe. Bare lå der helt urørlig.
«JESPER!» Skriket hennes skar i marg og bein. Ingen våknet. Ingen beveget seg.
Tia vendte hodet mot Oddbjørn og ristet i ham. «Våkne. Dette er så feil!»

«De kan ikke høre deg,» sa skikkelsen i døren. «du behøver ikke takke meg.» Noe med måten skikkelsen snakket på var skremmende kjent for Tia og hun grøsset. Hun så vekk fra Oddbjørn og stirret på skikkelsen i døren. «Jeg vet at du ikke er ekte.»
«Vet du hvem jeg er?»
«Eoestra er ikke virkelig! Hun døde!» Tia skrek nærmest og vendte på hodet og så på Jesper. Hun innså der og da at hun trengte hans beskyttelse, men han beveget seg ikke. Selv ikke pust som sto som damp ut av munne. Dette skremte henne. Alle andre pustet.

Mysterygirl   Nordland

 

    Eowyn262
"Han lå og vred på seg. Ansiktet* var en grimase av smerte og øyenbrynene var fulle av rim."
Nå skal jeg virkelig være pirkete xD Jeg synes du kunne kuttet ut det med at "øyenbrynene var fulle av rim", siden du nevner det i avsnittet over at øyenbrynene var fulle av rim til folkene i teltet. Så det hakket litt, syntes jeg, når jeg leste det ^^ Men nå er jeg veldig pirkete altså :P

Denne delen var skikkelig spennende! O.O Jeg kommer såå til å lese den tredje boka! Jeg vil vite hva som skjer med Jesper! Hvorfor puster han ikke? Hvem er hun dama? Er det Eoestra? I så fall er hun skikkelig creepy :S
Jesper dør vel ikke? O.o Da er det stooor fare for at jeg vil skrive om historien, bare så du er advart (A)

Jeg digger rett og slett skrivinga di, og dette var virkelig en bra teaser :D Nå får du skynde deg med å bli ferdig med bok 1 og 2 så jeg får lest bok 3 ;)

Stemmer så klart! :D
Stooor klem fra Therese ^^ <33

15/06/2010 21:09

 
    Gi tilbakemelding:

  Du må lese reglene hvis du er ny på Skrivebua.
Kommentarer som kan virke sårende vil bli slettet.
Det samme gjelder førstekommentarer på egen tekst
som ikke er helt nødvendig.

Husk at vi er her for å bli oppmuntret til å skrive.
Du må være registrert bruker og innlogget for å gi tilbakemelding.