To katter

 Moms er en lat, svart katt med noen hvite flekker over alt på kroppen. Lukter som en muggen ost gjør han også. Det første Moms gjør er å sleike seg på den svarte rompen, av en eller annen grunn. Etter det tar han en eller annen sort av morgengymnastikk der han tar foten over hodet og så, (for å varme opp musklene) tar han og sleiker seg bak på beinet. Etter rundt 10 sekunder, gjør han akkurat det samme, bare at han har byttet fot. Så strekker han på beina og begynner å gå mot maten. Der spiser han opp alt sammen, selv om det ligger 1kg på fatet. Så, på en eller annen måte, kommer han seg ut uten at døren er åpen.


            Når han kommer ut ser han seg først rundt og puster inn den gode lukten av en død fugl og furuskog. For det meste stjeler han bare døde dyr som noen andre har fanget. Det er bare i de mest krisefulle situasjonene Moms går på jakt selv. Det er egentlig ingen som vil snakke med han, for de fleste av kattene i nabolaget har fanget de dyrene Moms spiser på. Moms bryr seg egentlig ikke, fordi det er han som får maten og ikke de.


            Det som gjør denne dagen spesiell, er at det var kommet en ny katt til nabolaget som ikke visste noe om Moms eller de andre kattene, så den katten, Knut, gikk bort til den første katten han så. Det var jo selvfølgelig den late Moms som koste seg med den syvende fuglen. Knut trodde at det var Moms som hadde fanget Fuglen, og sluttet seg til Moms. «Hei» så Knut med litt maling inni mellom. «Ka du vel?» spurte Moms. «Eh, jeg er ny her og lurte på om du ville bli venn med meg. Jeg så fuglen under beina dine og tenkte med en gang «Han må være flink», så jeg tok sjansen og gikk bort.» «ååå» sa Moms med munnen full av fugl. «Fuglen ja, den har jeg fanget helt alene.»


            Etter mange dager, ble Moms og Knut venner og gjorde mye gøy. Moms hadde fått et sunnere liv, og Knut hadde fått en god bestevenn.


            Det er 3 måneder siden Knut kom, og Moms og Knut hadde blitt tatt inn i vært sitt bur. Det var fordi Moms eller Knut hadde en veldig smittsom sykdom. Sykdommen var dødelig. Derfor skulle Moms ned til sykehuset og ta en sprøyte for å sjekke om han hadde sykdommen. Etter Moms hadde tatt den, skulle Knut. Det viste seg at begge to hadde sykdommen og midt i en jakt forsvant følelsen i det ene øret til Moms. Ingen av dem visste hva menneskene hadde sagt, så de trodde det bare var en liten betennelse eller noe. De fortsatte jakten, men plutselig skjedde det samme på Knut. De trodde nå det var smittsomt.


            Etter litt tenking fant de ut at de skulle gå hjem. Neste dag fant de ut at de ikke klarte mer jakt, fordi de var alt for sliten til det. Kort tid etter døde Moms i hendene til eieren sin. Eieren klarte ikke mer, så hun begynte å gråte mens Moms så opp på henne for siste gang.


            Neste dag skjedde akkurat det samme med Knut, bare at Eieren ikke følte noe. Knut ble dumpet i en elv og Moms ble gravd ned i hagen. Selv om de lå langt fra hverandre, kunne de fortsatt føle varmen mellom vennskapet.

Sti.and 18 år  Hordaland

 

    Nattfarí
Dette var trist.
Den begynte på en artig måte, hvor du viste hvor lat Moms var og hvorfor ingen av de andre kattene liker ham. Når du blandet inn Knut, ble det koselig å lese, om hvordan kattene ble gode venner og Moms fikk et bedre liv. Kanskje du kunne gjort historien lenger ved å skrive mer om den lykkelige tiden de hadde sammen? Da får leseren bedre tid til å bli kjent med karakterene og blir kanskje litt knyttet til dem også.
Men så kommer slutten. Jeg kjenner ikke til sykdommen, i hvert fall ikke ut i fra det jeg fikk vite om den gjennom teksten. Du ga teksten en ulykkelig vri ved at både Moms og Knut ble syke og døde, og så gjorde du det enda tristere ved å la eieren til Knut ikke bry seg noe.
Siste setningen liker jeg godt. Den gjør alt litt lysere igjen, og viser hvor mye et vennskap kan bety.

Det er et par små skrivefeil her og der, men jeg er ikke i et pirkete humør, og de er ikke så veldig viktige. Dette er en veldig fin tekst, og var koselig å lese. :)

02/01/2013 02:30

 
    Gi tilbakemelding:

  Du må lese reglene hvis du er ny på Skrivebua.
Kommentarer som kan virke sårende vil bli slettet.
Det samme gjelder førstekommentarer på egen tekst
som ikke er helt nødvendig.

Husk at vi er her for å bli oppmuntret til å skrive.
Du må være registrert bruker og innlogget for å gi tilbakemelding.