Gøy med deng

I natt vil eg ikkje leggja meg av di eg veit at når eg vaknar er Skrivebua kanskje drepen. Difor nyttar eg natta til å skriva.


 


---

Det kommer en suselyd fra et rør i taket. Lyden som er det siste jeg hører om kvelden og det første jeg hører om morgenen. Hvis jeg står opp om morgenen og legger meg om kvelden, så klart. Hvis ikke er det den siste lyden jeg hører om morgenen og den første lyden jeg hører om kvelden. Eller om dagen. Jeg har ikke noe spesiell døgnrytme, har ikke hatt det sida jeg var liten tenåringsunge og bodde hos mamma og pappa. Nå bor jeg i kottet hos Simon. Simon er egentlig en fin fyr. Som leier ut kottet sitt til meg og sånt. Morra hans er en okei dame, som leier ut et rom til ham. Vi er en sirkel med ålreite folk som gjør ålreite ting.


Morra til Simon står opp tidlig på dagen. Hu dusjer og gjør dameting på badet, før hu stikker på jobb. Hu sørger for at huset går rundt og for at det er mat på bordet og sånt no. Så våkner jeg. Jeg våkner og hører på suselydene i taket og på snorkinga til Simon i naborommet, eller lyden av at han og dama hans har det moro. Uansett hva de driver med så står jeg opp når jeg vil, går rett gjennom rommet og inn på badet. Mange folk kaller meg for slask, men jeg dusjer faen meg alltid når jeg har stått opp. Noen ganger dusjer jeg før jeg legger meg og. Det kommer litt anpå. Som regel sovner jeg på tilfeldige tidspunkt, er ikke så lett å kontrollere bestandig. Er faen meg altfor masse som blir kontrollert av folk allerede.

Når det er kveld stikker jeg ut. Noen dager stikker jeg på fest, og andre dager stikker jeg et annet sted. I dag stikker jeg en nål. Det er ikke fordi det gjør noe fett med meg, det er bare fordi det hindrer ufete ting i å skje. Grunnene for ting forandrer seg ofte etter hvert som man driver med dem lenge. Og nedi gata, der borte, i svingen, står føkkings Geir og føkkings Ruben. Visste ikke at de to køddene kjente hverandre. Skulle vel faen meg bare mangle. Kanskje de kjenner hverandre fordi de har en felles fiende. Kan se for meg at Geir har fått vite om historien til meg og Ruben og oppsøkt ham for å få ham med på å kverke meg. Kanskje samle en flokk med folk for å denge meg. Geir synker bare lavere og lavere for hver dag. Og Ruben føler seg sikkert kul når det kommer en sånn fyr bort og vil ha hans hjelp.

Jeg tenner meg en sigg. Har egentlig slutta, men gjør noen unntak hver dag. Er deilig å vite at jeg er ikke-røyker. Tar et drag og lener meg mot rekkverket mens jeg følger med på Geir og Ruben som begynner å tasse bortover asfalten i sagge- og gassebuksene sine. Er Geir som sagger og Ruben som gasser. Sykt dust.

Veit ikke om jeg skal trekke meg litt tilbake eller gå framover. Stikke inn, ned i kjellern, hente pistolen som ligger bak aluminiumsfolien. Tida renner ut. Jævlene kommer nærmere, og jeg står stille. Nå ser dem på meg. Geir løfter den stygge fingern sin og peker på meg. Vedder på at han ikke tørker seg i ræva og at det er dritt under neglen hans. Jeg tar et par skritt ut porten.
«Tør’u ikke å komme nærmere eller?!» roper Geir.
«Fy faen!» roper Ruben. Han dilter en halvmeter bak Geir som om han prøver å gjemme seg. Det burde han. Jeg tar enda et par skritt nærmere. Skjønner ikke hvorfor de maser, de går jo i et passe kjapt tempo sjæl. De vil jo komme fram til meg før eller siden uansett om jeg går eller ikke. Jeg løfter øyenbryna så de kan se hvor nedlatende jeg ser ut under gatelykta. De stopper rett foran meg. De lukter av parkeringshus og tette smug og fest. Geir trekker buksa ned, Ruben drar buksa opp. Sjuke folk.
«Hva faen er det dere vil a?» spør jeg og lener meg mot lyktestolpen mens jeg hever øyebryna enda mer enn i sta.
«Har faen ikke du no med,» svarer Geir og dulter til meg med den stygge skoa di.
«Hold den stygge skoa di til helvete borte fra meg ass.»
«Du er faen ikke frekk mot meg.» Geir griper gensern min og drar meg mot seg.
«Faen er det med deg a?» spør jeg.
«Faen er det med deg a?!» spør han. Ruben ler bak ham, som om han er så genial at det er verd å le av ham.
«Tørk av deg det gliset du a,» sier jeg til ham og setter blikket mitt i ham. Han er jævlig redd for blikket mitt, det veit jeg, og gliset hans stivner og smuldrer bort, drar tilbake til landet hvor alle de avtørkede glisene bor.
«Du veit faen ikke hvem du kødder med,» forklarer Geir. Jeg greier ikke ta blikket mitt vekk fra håret hans. Det er fullt av klatter med hårgele som han ikke en gang har greid å dra skikkelig utover håret sitt, og nede ved tinningene kan jeg se små stygge luseegg. Jeg føler for å brekke meg, men presser det tilbake så hardt jeg kan – hvis de ser at jeg brekker meg, kommer de bare til å tro at jeg gjør det fordi jeg er redd dem. Og det er sant. Jeg er litt redd Geir. Jeg er redd for den satans dårlige hygena hans. Ruben trekker buksa enda lengre opp sånn at jeg kan se omrisset av ballene hans tydelig.
«Hvorfor i helvete er du så jævla klam?» ramler det ut av meg.
«Hæ?» Ruben stirrer uforstående tilbake på meg. «Kaller’u meg klam?!»
«Faen ass.» Jeg lar øya ramle tilbake i skallen, men før de rekker å ramle tilbake igjen har jeg fått et jævla slag i tryne. Det kommer fra neven til Geir. Geir dæljer løs med nevene sine, de går rundt og rundt som en jævla menneske-kvester. Bakhue smeller inn i lyktestolpa og kroppen siger ned i bakken. Alt er så tåkete nå at jeg ikke har sjans til å reise meg opp for å denge tilbake, så alt er åpent og klart for dem. Beina deres sparker og hendene tar tak i håret mitt og drar meg opp for å sparke meg på flere steder. Jeg kniper øya igjen bare fordi jeg ikke har lyst til å bli mer blind enn nødvendig når seansen er over, og kjenner fysisk smerte overta hele den fysiske kroppen. Nervesystemet er faen meg et menneskes verste fiende. Vi trenger det for å flykte, men når vi ikke kan flykte, hva faen skal vi med det da?

Beliar   Vestfold

 

    Gi tilbakemelding:

  Du må lese reglene hvis du er ny på Skrivebua.
Kommentarer som kan virke sårende vil bli slettet.
Det samme gjelder førstekommentarer på egen tekst
som ikke er helt nødvendig.

Husk at vi er her for å bli oppmuntret til å skrive.
Du må være registrert bruker og innlogget for å gi tilbakemelding.